Gastenboek of: wat mensen over ons zeggen | Fysiotherapiepraktijk Kuiken- Siljée | Kuiken-Siljee

Gastenboek of: wat mensen over ons zeggen

Sinds ruim 2 jaar had ik pijn aan mijn stuitje.
Deze pijn is achteraf gezien gekomen door de bevalling van mijn derde kindje. Ik heb van alles geprobeerd:
fysiotherapie, manuele therapie, dry needlng en ook een injectie op de pijnpoli. Deze injectie maakte de pijn nog erger waardoor ik bijna radeloos werd. Vervolgens ben ik nog verder gaan zoeken op het internet. Ik kwam uit bij de behandeling die Liesbeth geeft, alleen kon ik eerst haar niet vinden maar haar opleider, die ruim 1,5 uur rijden bij mij vandaan zit. Hij had een wachttijd van drie maanden en ik zag ook op tegen de verre autorit. Ik ging zoeken naar een alternatief en kwam uit bij Praktijk Kuiken-Siljée en heb contact met hen gezocht. Dezelfde avond werd ik al terug gebeld en ik kon de volgende dag al terecht! 50 minuten rijden en een dag later had ik de eerste behandeling gehad en ik durfde niet te hopen op verbetering maar al na de eerste behandeling (die totaal niet pijnlijk is en waarbij je gewoon je kleren kunt aanhouden) was er veel verbetering. Na de tweede behandeling was ik volledig van mijn stuitpijn af! Ik ben voor mijn eigen zekerheid nog één keer geweest. En mocht het terug komen dan weet ik nu waar ik terecht kan. 

 Nogmaals bedankt Liesbeth!

Na ruim 3 jaar met vreselijke pijn met zitten en opstaan ben ik na diversen andere behandelingen die niets of nauwelijks hielpen bij mevrouw Kuiken-Siljée in Renkum terecht gekomen. Op internet had ik gezocht op coccygodynie en las dat zij als fysiotherapeut gespecialiseerd is in dit probleem. Echter had ik weinig vertrouwen er in omdat ik al de volgende dingen had geprobeerd: eerst naar huisarts waar ik diverse pijnstillers en antibiotica kreeg. Daarna mensendieck/cesartherapie, bekkenbodemtherapie, osteopathie, fysio/massages, pijnpolie ziekenhuis waar ik spuiten kreeg met kenacort en lidocaïne. Een half jaar had ik geen pijn, maar na drie keer nieuwe spuiten met steeds hogere dosering hielp het op het laatst maar zes weken. 
Na slechts één zachte behandeling bij mevrouw Kuiken waarbij zij het lichaam weer recht op de stuit plaatst is het resultaat fantastisch. Ik heb al na enkele weken bijna geen last meer, kan gewoon lang zitten en opstaan zonder pijn. Een tweede behandeling gedaan en het voelt gewoon goed. Ik ben zo blij omdat ik dit als laatste uitweg zag en dacht: “ anders moet ik er maar mee leren leven” als dit niet helpt.  

Heel erg bedankt mevrouw Kuiken en hopelijk kunt u nog meer mensen helpen met dit probleem.

Met vriendelijke groet,

Bianca Otten


Ik heb heel veel baat gehad bij de bekkenbodemtherapie van Liesbeth Kuiken. In eerste instantie dacht ik dat ik heel vaak blaasontsteking had omdat ik zo vaak aandrang had om te plassen en ik het steeds minder goed zelf onder controle kon houden. Ik had al wel eens gehoord van bekkenbodemtherapie en daarom heb ik deze therapie bij de huisarts aangekaart, waarna hij te kennen gaf dat deze therapie me wellicht zou kunnen helpen. Liesbeth heeft met mij heel goed gekeken waar het aan zou kunnen liggen en wat ik er aan kon doen. Ik heb veel oefeningen gekregen waarvan ik nog steeds gebruik maak als ik weet dat ik weer een beetje gespannen ben. De therapie heeft mij echt geholpen. Liesbeth is een hele vriendelijke vrouw waarbij je je meteen op je gemak voelt. Wat ik zo fijn vond is dat je, ondanks dat het toch een best vervelend probleem is, je je absoluut niet hoeft te schamen en er heel openlijk en prettig over kan praten met Liesbeth. 


Diana, 30 jaar


  • Ik(joke) had veel last van mijn voet (hielspoor) al van 2011 kon ik niet sporten en wandelen
  • actieve vakantie,s ging niet meer.
  • Naar de dokter gegaan maar die kon mij niet helpen er was niks aan te doen.
  • maar naar veel vragen en informeren besloot ik  “Fysiotherapie Kuiken- Siljée" te bellen.
  • Er was de mogelijkheid van  Shockwave therapie,
  • daar ben ik mee begonnen en heb er veel baat bij, bijna van de pijn af.